Kammerat Adam ⏦ ⎓

De 5 vigtigste programmer

Peter Makholm har foranlediget af Kenneth Geisshirt i Computerworld beskrevet 5 stykker software som har betydning for ham.

Inden jeg læser deres lister igennem prøver jeg lige at lave en liste her, så får vi se om den skal redigeres bagefter.

XEmacs

Fordi det nu engang er den tekst-editor jeg er fortrolig med. Og den kan alt. Det er en god idé at alliere sig med en atomdrevet schweitzerkniv, og lære den godt at kende.

Gnus

Fordi det er rart at have fuld kontrol over email og nyhedsgrupper - og have det tæt integreret med mit primære arbejdsredskab. Det handler jo - også - om at skrive/redigere tekst.

perl

Perl er praktisk, pragmatisk, ligetil og hvad man gør det til. Det kan jeg godt lide.

fvwm

Håndtering af vinduer er en smags- og vanesag. Smag og vaner er vigtige - at værne om, at tage op til revision, at udskifte ind i mellem.

sqlgrey

Fra 200+ spams om dagen til mellem 10 og 20. Det var en befrielse. Større end at sætte crm114 op til at filtrere.

Men hvorfor ikke...

Firefox, ssh, screen, xterm, bash, bubblemon, Gimp, osv. osv.? Jeg har valgt at fortolke "opgaven" lidt, og har derfor ikke medtaget infrastruktur-ting, som jeg bruger hele tiden, men som i princippet - for min skyld - lige så godt kunne være løst af et andet program.

Jeg har dermed ikke taget de programmer som ikke bunder i - igen: for mig - præference, eller som ingen konkurrenter har, med. Linux er endnu et eksempel på en selvfølgelighed (såvel som Debian, men det er naturligvis ikke et program i den forstand).

2007-06-26 ★ 0 kommentarer

Tilføj kommentar...
(HTML er ikke tilladt i teksten, alle URLs bliver automatisk vist som links)
+ =

Om Kammerat Adam

Kammerat Adam er Adam Sjøgrens dansksprogede weblog. Mine billeder gemmer sig ovre på asjo.org; de engelsksprogede udgydelser findes på koldfront.dk.
Mere ...

Tidligere

 

Arkivet...