Kammerat Adam ⏦ ⎓

Forpremiere: Mænd der hader kvinder

Filmatiseringen af Stieg Larssons succes-thriller "Mænd der hader kvinder" var ganske god. Lidt af spændingen ryger naturligvis når man kender historien i forvejen, men det kan jo per definition ikke rigtigt undgås, med mindre man er god til selektivt hukommelsestab.

Kun små ting virkede lidt ved siden af: Skuespilleren der spillede Lisbeth Salander så lidt for godt ud, støvlerne i Buffalo-højde i starten passede ikke rigtigt og det blå motorcykel-outfit virkede malplaceret. Skuespilleren der spillede den mandlige hovedrolle Mikael Blomqvist havde nogle scener hvor han var ude at jogge - det så ikke ud som om det var noget han normalt dyrker, syntes jeg.

Når en bog på N hundrede sider skal skæres ned til en film på noget over to timer ryger der uundgåeligt en del historie og detaljer, men jeg synes nu det var ganske godt (ud)valgt.

Computerne i filmen var Apple, men når hackerens evner virkelig skulle illustreres rullede der lister af filer fra et Debian-baseret system forbi i baggrunden - jeg spottede både "defoma" og "dpkg".

Edb-scenerne var ikke så tåkrummende som man normalt ellers ser dem; dog var "hacker skrifttypen" meget firkantet og grim.

2009-02-17 ★ 2 kommentarer

Re: Forpremiere: Mænd der hader kvinder

Jeg kan ikke lade være med at bemærke, at jeg også spottede listen med Debian-filer...

- Jesper Kamstrup-Holm (2010-01-16 00:30)

Re: Forpremiere: Mænd der hader kvinder

:-)

- Adam (2010-09-20 20:10)

Tilføj kommentar...
(HTML er ikke tilladt i teksten, alle URLs bliver automatisk vist som links)
+ =

Om Kammerat Adam

Kammerat Adam er Adam Sjøgrens dansksprogede weblog. Mine billeder gemmer sig ovre på asjo.org; de engelsksprogede udgydelser findes på koldfront.dk.
Mere ...

Tidligere

 

Arkivet...