Kammerat Adam

Forpremiere: Mænd der hader kvinder #film

🕛︎ - 2009-02-17

Filmatiseringen af Stieg Larssons succes-thriller "Mænd der hader kvinder" var ganske god. Lidt af spændingen ryger naturligvis når man kender historien i forvejen, men det kan jo per definition ikke rigtigt undgås, med mindre man er god til selektivt hukommelsestab.

Kun små ting virkede lidt ved siden af: Skuespilleren der spillede Lisbeth Salander så lidt for godt ud, støvlerne i Buffalo-højde i starten passede ikke rigtigt og det blå motorcykel-outfit virkede malplaceret. Skuespilleren der spillede den mandlige hovedrolle Mikael Blomqvist havde nogle scener hvor han var ude at jogge - det så ikke ud som om det var noget han normalt dyrker, syntes jeg.

Når en bog på N hundrede sider skal skæres ned til en film på noget over to timer ryger der uundgåeligt en del historie og detaljer, men jeg synes nu det var ganske godt (ud)valgt.

Computerne i filmen var Apple, men når hackerens evner virkelig skulle illustreres rullede der lister af filer fra et Debian-baseret system forbi i baggrunden - jeg spottede både "defoma" og "dpkg".

Edb-scenerne var ikke så tåkrummende som man normalt ellers ser dem; dog var "hacker skrifttypen" meget firkantet og grim.

Jeg kan ikke lade være med at bemærke, at jeg også spottede listen med Debian-filer...

- Jesper Kamstrup-Holm 🕜︎ - 2010-01-16

+=

:-)

- Adam 🕗︎ - 2010-09-20

+=

Kommentér

For at undgå kommentar-spam er der mange websites der kræver at man udfylder en CAPTCHA, eller logger ind med en konto hos et firma som Twitter, Facebook, Google eller endda Microsoft GitHub.

Jeg har valgt en mere gammeldags måde at undgå spam på.

For at tilføje en kommentar, skal du:

¹ Som for eksempel Thunderbird, Pan, slrn, tin eller Gnus (indbygget i Emacs).

Eller du kan udfylde denne formular:

+=