Kammerat Adam ⏦ ⎓

Opgradering af harddisk i Macbook (unibody)

Jeg skulle skifte harddisk i en Macbook (unibody) - den gamle på 160 GB var for lille, så jeg havde købt en ny på 500 GB.

Ved hjælp af en ekstern boks kopierede jeg, på min Linux-maskine, med dd alle bits over på den nye harddisk, og satte den i Mac'en.

Mac'en startede fint og "Skivverktyg" kunne også se at disken var blevet større, men ændre på partitionen kunne den ikke - den sagde at der ikke var plads i "kartan".

Hm. Hvad gør man så.

Jo, man hiver disken ud igen og sætter den til Linux-maskinen, installerer gnu-fdisk og kører /sbin/fdisk på disken.

gnu-fdisk spørger pænt:

"Error: The backup GPT table is not at the end of the disk, as it should be. This might mean that another operating system believes the disk is smaller. Fix, by moving the backup to the end (and removing the old backup)?
f Fix
i Ignore
c Cancel"

f, ja tak.

Derefter spørger den:

"Warning: Not all of the space available to /dev/sdb appears to be used, you can fix the GPT to use all of the space (an extra 664191360 blocks) or continue with the current setting?
f Fix
i Ignore"

f, ja tak.

Tilbage i Mac'en med disken, og nu kan Mac'en godt finde ud af at udvide partition og filsystem.

Der sparede gnu-fdisk mig lige for at finde et backup-program til Mac'en, finde ud af at bruge det, finde ud af at installere Mac OS X forfra på den nye disk og at finde ud af at restore backup'en.

Hurra for fri software!

2010-08-11 ★ 0 kommentarer

Tilføj kommentar...
(HTML er ikke tilladt i teksten, alle URLs bliver automatisk vist som links)
+ =

Om Kammerat Adam

Kammerat Adam er Adam Sjøgrens dansksprogede weblog. Mine billeder gemmer sig ovre på asjo.org; de engelsksprogede udgydelser findes på koldfront.dk.
Mere ...

Tidligere

 

Arkivet...