Kammerat Adam ⏦ ⎓

Ny Retskrivningsordbog

Lige når jeg efterhånden havde vænnet mig til at huske at de fleste af de latinskklingende ord der i flertal ender på "ier" hedder "ium" i ental (gymnasium ikke gymnasie, akvarium ikke akvarie, auditorium ikke auditorie, dødskriterium ikke dødskriterie, ministerium ikke ministerie, imperium ikke imperie, konservatorium ikke konservatorie, mysterium ikke mysterie, osv. osv.) så kommer der en ny Retskrivningsordbog og laver om på det.

Nå ja, det er måske i orden – der er en hel del af de ord hvor jeg nok ville sige "ie" snarere end "ium" med mindre jeg gjorde mig umage.

Nogle ord er ikke ændret, f.eks. er aluminie, mycelie eller præludie ikke tilladt.

Dansk Sprognævn har smart nok lagt en søgemulighed i Retskrivningsordbogen ind direkte på forsiden af deres website.

Desværre får man forsidens adresse når man søger på et ord, så man kan ikke lave et link der peger direkte på et opslag i ordbogen. Det er ellers meget praktisk når man skal henvise til en ordbog, at man kan pege på et ord.

Det opdagede jeg i mandags og efter et par timer havde jeg bikset løsningen sammen: stavespa.de.

Der gik indtil fredag eftermiddag før domæneregistreringen gik igennem, men nu skulle det altså være muligt at lave links direkte til opslag i Retskrivningsbogen, ved at bruge stavespa.de/ord.

2012-12-08 ★ 0 kommentarer

Tilføj kommentar...
(HTML er ikke tilladt i teksten, alle URLs bliver automatisk vist som links)
+ =

Om Kammerat Adam

Kammerat Adam er Adam Sjøgrens dansksprogede weblog. Mine billeder gemmer sig ovre på asjo.org; de engelsksprogede udgydelser findes på koldfront.dk.
Mere ...

Tidligere

 

Arkivet...