Kammerat Adam

No fly zone

🕘︎ - 2011-03-27

Når man læser om hvad der foregår i Libyen for tiden, kan man godt blive en smule forvirret.

Det rapporteres at FN har vedtaget en no fly zone over Libyen, og så hører man at en række lande - heriblandt Danmark - bomber kampvogne og andet udstyr, der ikke har noget med flyvning at gøre.

Hvordan kan det have sin rigtighed?

Jo, læser man FNs resolution 1973, finder man svaret:

» 4. Authorizes Member States [...] to take all necessary measures [...] to protect civilians and civilian populated areas under threat of attack in the Libyan Arab Jamahiriya, including Benghazi, while excluding a foreign occupation force of any form on any part of Libyan territory [...] «

Det vil sige, FN har udstedt et carte blanche til at gøre hvad som helst mod Libyen, så længe man a) ikke indsætter landtropper, og b) dækker det ind under at være med formålet at beskytte civile.

Jeg synes det er ringe journalistik at blive ved med at fokusere på "no fly zone"-delen, når den åbenlyst er en PR mæssig praktisk konstruktion, designet til at aflede opmærksomheden.

Kommentér

For at undgå kommentar-spam er der mange websites der kræver at man udfylder en CAPTCHA, eller logger ind med en konto hos et firma som Twitter, Facebook, Google eller endda Microsoft GitHub.

Jeg har valgt en mere gammeldags måde at undgå spam på.

For at tilføje en kommentar, skal du:

¹ Som for eksempel Thunderbird, Pan, slrn, tin eller Gnus (indbygget i Emacs).

Eller du kan udfylde denne formular:

+=