Kammerat Adam

Closures i virkeligheden, frivilligt

🕤︎ - 2009-07-29

I dag brugte jeg for første gang closures i helt almindelig kode frivilligt¹.

Jeg kan ikke helt lure om det er godt eller dårligt.

Det løste ihvertfald problemet² på en rimeligt overskuelig og ikke fuldstændig uelegant måde, synes jeg.

I det mindste mens jeg fik ideen og implementerede den. Og stadig da jeg checkede løsningen ind. Måske jeg burde bede om lidt code-review.

¹: Tidligere har det kun været når et Javascript-bibliotek krævede det.

²: Jeg havde en løkke der itererer over en liste af positioner. Inden i løkken gør jeg noget for hver position. Den samme position kan dog optræde flere gange i listen, og noget af det jeg udfører i løkken skal først ske når jeg går til en højere position. Løsningen var at fylde en liste op med funktionskald i closures³ der udfører det ønskede, og løbe den liste igennem i starten af løkken i det tilfælde at positionen ikke er den samme som sidste gang (og at løbe den igennem når jeg har været gennem hele listen af positioner, til sidst).

³: Jeg synes det lyder som om min terminologi halter lidt her, gad vide hvordan man formulerer det ordentligt, og hvad hedder closures egentlig på dansk? Smid mig en kommentar.

Kommentér

For at undgå kommentar-spam er der mange websites der kræver at man udfylder en CAPTCHA, eller logger ind med en konto hos et firma som Twitter, Facebook, Google eller endda Microsoft GitHub.

Jeg har valgt en mere gammeldags måde at undgå spam på.

For at tilføje en kommentar, skal du:

¹ Som for eksempel Thunderbird, Pan, slrn, tin eller Gnus (indbygget i Emacs).

Eller du kan udfylde denne formular:

+=