Kammerat Adam

De 5 vigtigste programmer

🕤︎ - 2007-06-26

Peter Makholm har foranlediget af Kenneth Geisshirt i Computerworld beskrevet 5 stykker software som har betydning for ham.

Inden jeg læser deres lister igennem prøver jeg lige at lave en liste her, så får vi se om den skal redigeres bagefter.

XEmacs

Fordi det nu engang er den tekst-editor jeg er fortrolig med. Og den kan alt. Det er en god idé at alliere sig med en atomdrevet schweitzerkniv, og lære den godt at kende.

Gnus

Fordi det er rart at have fuld kontrol over email og nyhedsgrupper - og have det tæt integreret med mit primære arbejdsredskab. Det handler jo - også - om at skrive/redigere tekst.

perl

Perl er praktisk, pragmatisk, ligetil og hvad man gør det til. Det kan jeg godt lide.

fvwm

Håndtering af vinduer er en smags- og vanesag. Smag og vaner er vigtige - at værne om, at tage op til revision, at udskifte ind i mellem.

sqlgrey

Fra 200+ spams om dagen til mellem 10 og 20. Det var en befrielse. Større end at sætte crm114 op til at filtrere.

Men hvorfor ikke...

Firefox, ssh, screen, xterm, bash, bubblemon, Gimp, osv. osv.? Jeg har valgt at fortolke "opgaven" lidt, og har derfor ikke medtaget infrastruktur-ting, som jeg bruger hele tiden, men som i princippet - for min skyld - lige så godt kunne være løst af et andet program.

Jeg har dermed ikke taget de programmer som ikke bunder i - igen: for mig - præference, eller som ingen konkurrenter har, med. Linux er endnu et eksempel på en selvfølgelighed (såvel som Debian, men det er naturligvis ikke et program i den forstand).

Kommentér

For at undgå kommentar-spam er der mange websites der kræver at man udfylder en CAPTCHA, eller logger ind med en konto hos et firma som Twitter, Facebook, Google eller endda Microsoft GitHub.

Jeg har valgt en mere gammeldags måde at undgå spam på.

For at tilføje en kommentar, skal du:

¹ Som for eksempel Thunderbird, Pan, slrn, tin eller Gnus (indbygget i Emacs).

Eller du kan udfylde denne formular:

+=