Kammerat Adam

Langt ude med Per Arnoldi #fjernsyn #kunst #arkitektur #kultur

🕠︎ - 2020-07-26

Ved et tilfælde faldt jeg over 5 udsendelser på dr.dk "Langt ude med Per Arnoldi", som er et par år gamle.

Jeg kan huske Per Arnoldi fra en række kunst quiz-udsendelser i fjernsynet i min barndom, hvor han dannede vært-par med en meget korrekt og pedantisk dommer - Garff? Joachim? - hvilket fungerede glimrende, og hvor Jens-Jørgen Thorsen ind i mellem også deltog, i leopardbukser, og skabte spræl, men også delte ud af sin dybe kunstviden, en dimension som ind i mellem gik tabt i sprællemanderiet.

Der ud over der der den klassiske MC Einar-linie, der handler om "Per Arnoldis fejlfarvede mælkekartoner", som virkede som en pudsig reference i dansk hip hop-sammenhæng.

Nå, men tv-programmerne er ganske simpelt Per Arnoldi der kører rundt i en halvgammel VW Golf Cabriolet og taler om kunst og artikektur med folk han støder ind i og folk han har arrangeret at mødes med. Han er stadigvæk en krukke, men uden at det kammer for meget over - det er behageligt langsomt tv, synes jeg. Anbefalet.

Kommentér

For at undgå kommentar-spam er der mange websites der kræver at man udfylder en CAPTCHA, eller logger ind med en konto hos et firma som Twitter, Facebook, Google eller endda Microsoft GitHub.

Jeg har valgt en mere gammeldags måde at undgå spam på.

For at tilføje en kommentar, skal du:

¹ Som for eksempel Thunderbird, Pan, slrn, tin eller Gnus (indbygget i Emacs).

Eller du kan udfylde denne formular:

+=