Kammerat Adam

Mord i Mørket (1986) ★★★☆☆ #film

🕗︎ - 2022-02-19

På dr.dk kan den danske film "Mord i Mørket" fra 1986 ses indtil den 20. marts 2022.

Jeg tror ikke jeg har set den før, men jeg kan huske at det var meget oppe i medierne i sin tid at Michael Falch spillede hovedrollen som Dan Turèlls hårdslående "Mord i"-journalist.

Det er sjovt at se en række folkekære danske skuespillere blandt andre Morten Grunwald, Tommy Kenter, Peter Schrøder og Ove Sprogøe prøve kræfter med at spille (mere eller mindre) "hårde" - og de gør det fint. Ole Ernst får desuden lov til at spille seriøs politimand for en gangs skyld. Jeg blev overrasket over at Line Knutzon gjorde sig som skuespiller dengang, jeg kender hende ellers alene som dramatiker og debattør. Sørme om en ung Peter Gantzler ikke også har en lille bitte rolle.

Fantastisk er det at se en perron på Københavns hovedbanegård iscenesat som i en klassisk noir.

En anden ting det er svært ikke at lægge mærke til i film med nogle år på bagen er bilerne: Politibetjente i en Opel Rekord 2.0 S, jamen altså.

Senere ses en Mazda 626 som politibil, dem kan jeg til gengæld ikke huske - og narkokureren "Svenskeren" kører i en hvid Toyota MR-2 på Monaco-plader.

Manuskriptet er lavet af instruktøren Sune Lund-Sørensen samt Erik Balling og Henning Bahs, der også stod bag Matador. I filmen lagde jeg mærke til et lille "påskeæg" - bartenderen på et af de skumle værtshuse hedder Boldt, ligesom Boldt fra Jernbanehotellet i Matador!

Kommentér

For at undgå kommentar-spam er der mange websites der kræver at man udfylder en CAPTCHA, eller logger ind med en konto hos et firma som Twitter, Facebook, Google eller endda Microsoft GitHub.

Jeg har valgt en mere gammeldags måde at undgå spam på.

For at tilføje en kommentar, skal du:

¹ Som for eksempel Thunderbird, Pan, slrn, tin eller Gnus (indbygget i Emacs).

Eller du kan udfylde denne formular:

+=