Kammerat Adam

NemID app-pres

🕤︎ - 2021-01-07

"Fra den 28. december 2020, vil det ikke mere være muligt at bruge koder fra NemID nøglekortet (papkortet), når man handler på nettet. Som en del af den nye sikkerhedsløsning, skal man benytte koder fra NemID nøgleappen eller nøgleviser, når handlen skal godkendes."

Der er dog den mulighed at man - med sit papkort(!) - opretter et kodeord, som man så kan bruge sammen med en sms-kode man får tilsendt ved hver transaktion.

Gad vide hvor lang tid der går før man skal have en app på en smartphone for at få lov til at købe noget med sit dankort på nettet.

Hvordan er en app mere sikker end et papkort? En smartphone er en computer, der kan brydes ind i og fjernstyres. Hvordan gør man det med et papkort?

Man bryder naturligvis ind i folks smartphone og snupper deres billeder af papkortet... og det går så ud over dem der ikke er så åndsvage at de tager billeder af deres papkort. Suk.

Når MitID kommer er det slut med papkortet - så hvis dette tiltag får flere over på app'en, så er Digitaliseringsstyrelsens taktik lykkedes.

Hvad er det de plejer at reklamere med, hvor mange procent af befolkningen der bruger NemID? Ja, for der er jo ingen alternativer. Høh. Det er som at reklamere med at 99% af bilerne på vejene har nummerplader på.

Add comment

To avoid spam many websites make you fill out a CAPTCHA, or log in via an account at a corporation such as Twitter, Facebook, Google or even Microsoft GitHub.

I have chosen to use a more old school method of spam prevention.

To post a comment here, you need to:

¹ Such as Thunderbird, Pan, slrn or Gnus (part of Emacs).

Or, you can fill in this form:

+=