Kammerat Adam

NemID app-pres #nemid

🕣︎ - 2021-01-07

"Fra den 28. december 2020, vil det ikke mere være muligt at bruge koder fra NemID nøglekortet (papkortet), når man handler på nettet. Som en del af den nye sikkerhedsløsning, skal man benytte koder fra NemID nøgleappen eller nøgleviser, når handlen skal godkendes."

Der er dog den mulighed at man - med sit papkort(!) - opretter et kodeord, som man så kan bruge sammen med en sms-kode man får tilsendt ved hver transaktion.

Gad vide hvor lang tid der går før man skal have en app på en smartphone for at få lov til at købe noget med sit dankort på nettet.

Hvordan er en app mere sikker end et papkort? En smartphone er en computer, der kan brydes ind i og fjernstyres. Hvordan gør man det med et papkort?

Man bryder naturligvis ind i folks smartphone og snupper deres billeder af papkortet... og det går så ud over dem der ikke er så åndsvage at de tager billeder af deres papkort. Suk.

Når MitID kommer er det slut med papkortet - så hvis dette tiltag får flere over på app'en, så er Digitaliseringsstyrelsens taktik lykkedes.

Hvad er det de plejer at reklamere med, hvor mange procent af befolkningen der bruger NemID? Ja, for der er jo ingen alternativer. Høh. Det er som at reklamere med at 99% af bilerne på vejene har nummerplader på.

Kommentér

For at undgå kommentar-spam er der mange websites der kræver at man udfylder en CAPTCHA, eller logger ind med en konto hos et firma som Twitter, Facebook, Google eller endda Microsoft GitHub.

Jeg har valgt en mere gammeldags måde at undgå spam på.

For at tilføje en kommentar, skal du:

¹ Som for eksempel Thunderbird, Pan, slrn, tin eller Gnus (indbygget i Emacs).

Eller du kan udfylde denne formular:

+=