Kammerat Adam

NemLog-in #brugervenlighed

🕤︎ - 2022-05-04

Kære Digitaliseringsstyrelsen,

Danmark er ved at skifte fra NemID til MitID på jeres foranledning. Når jeg skal logge på f.eks. borger.dk kommer jeg til "NemLog-in".

På siden står der "Når du anvender NemLog-in til at bekræfte din identitet, bliver dine personoplysninger behandlet af Digitaliseringsstyrelsen.", så jeg går ud fra at det er jer der driver systemet? Ikke at det fremgår direkte af siden nogen steder.

Hvorfor pokker husker NemLog-in ikke at når jeg brugte MitID sidst, så vil jeg nok gerne bruge MitID næste gang?

En ting er at siden som standard vises på engelsk og som standard har valgt NemID - det er måske af venlighed overfor ikke-dansktalende og dem der er ikke har fået MitID endnu, men hvorfor dog ikke huske valgene fra gang til gang?!

Den slags brugeruvenlighed gør det ikke nemmere for os at blive glade for systemet - og det bliver ikke nemmere at lære sine ældre familiemedlemmer hvordan de skal gøre.

"Når du kommer til siden der står NEMLOG-IN på, skal du først trykke på 'Dansk'. Ja, oppe i højre hjørne. Nej, du skal ikke finde dit gamle nøglekort frem, du skal trykke på "MitID", ja oppe i toppen, ca. midt i. Ok, nu kan du finde din nøgleviser frem og logge ind. Nej, du skal ikke taste dit cpr-nummer ind sådan som du plejede, du skal skrive dit Bruger-ID. Hvad det er? Det er det vi fandt på da vi oprettede MitID, som ikke er et kodeord, men som du ikke må fortælle andre. Nej, det er ikke kodeordet."

Kommentér

For at undgå kommentar-spam er der mange websites der kræver at man udfylder en CAPTCHA, eller logger ind med en konto hos et firma som Twitter, Facebook, Google eller endda Microsoft GitHub.

Jeg har valgt en mere gammeldags måde at undgå spam på.

For at tilføje en kommentar, skal du:

¹ Som for eksempel Thunderbird, Pan, slrn, tin eller Gnus (indbygget i Emacs).

Eller du kan udfylde denne formular:

+=