Kammerat Adam

Ny Retskrivningsordbog #sprog

🕑︎ - 2012-12-08

Lige når jeg efterhånden havde vænnet mig til at huske at de fleste af de latinskklingende ord der i flertal ender på "ier" hedder "ium" i ental (gymnasium ikke gymnasie, akvarium ikke akvarie, auditorium ikke auditorie, dødskriterium ikke dødskriterie, ministerium ikke ministerie, imperium ikke imperie, konservatorium ikke konservatorie, mysterium ikke mysterie, osv. osv.) så kommer der en ny Retskrivningsordbog og laver om på det.

Nå ja, det er måske i orden – der er en hel del af de ord hvor jeg nok ville sige "ie" snarere end "ium" med mindre jeg gjorde mig umage.

Nogle ord er ikke ændret, f.eks. er aluminie, mycelie eller præludie ikke tilladt.

Dansk Sprognævn har smart nok lagt en søgemulighed i Retskrivningsordbogen ind direkte på forsiden af deres website.

Desværre får man forsidens adresse når man søger på et ord, så man kan ikke lave et link der peger direkte på et opslag i ordbogen. Det er ellers meget praktisk når man skal henvise til en ordbog, at man kan pege på et ord.

Det opdagede jeg i mandags og efter et par timer havde jeg bikset løsningen sammen: stavespa.de.

Der gik indtil fredag eftermiddag før domæneregistreringen gik igennem, men nu skulle det altså være muligt at lave links direkte til opslag i Retskrivningsbogen, ved at bruge stavespa.de/ord.

Kommentér

For at undgå kommentar-spam er der mange websites der kræver at man udfylder en CAPTCHA, eller logger ind med en konto hos et firma som Twitter, Facebook, Google eller endda Microsoft GitHub.

Jeg har valgt en mere gammeldags mĂĄde at undgĂĄ spam pĂĄ.

For at tilføje en kommentar, skal du:

Âą Som for eksempel Thunderbird, Pan, slrn, tin eller Gnus (indbygget i Emacs).

Eller du kan udfylde denne formular:

+=