Kammerat Adam

Skiftet til YouSee #internet

🕢︎ - 2020-06-24

I dag var så dagen (natten) hvor mit Fullrate abonnement blev konverteret til et YouSee-ditto.

Det gik ærligt talt lige så dårligt som jeg havde forventet.

Jeg vågnede tidligt op til en router hvis administrations-interface jeg ikke kunne logge ind i med det kodeord jeg har brugt i årevis.

Informationsmaterialet fra YouSee nævnte naturligvis ikke noget om ændring af kodeord i forbindelse med flytningen.

To telefoniske henvendelser og en chat senere resulterede i at jeg oprettede en "Min YouSee"-konto og fik en SMS med et link til en vejledning til en anden type router end den jeg har(!)

Efter jeg fandt vejledningen til den router jeg faktisk har og læste den, fandt jeg guldkornet: kodeordet er ændret til routerens serienummer. Hvorfor supporter 1, 2 og 3 ikke kunne pege på det, når jeg spurgte efter kodeordet til routeren, er mig en gåde.

Således oplyst kunne jeg checke routerens opsætning - og til min positive overraskelse var opsætningen af port forwards intakt.

Et hurtigt besøg på ipv6-test.com afslørede at mit abonnement ikke længere inkluderer IPv6, hvilket er pænt skuffende i 2020. Strike 1.

Muligheden for selv at sætte reverse DNS navn op for den IP-adresse man får tildelt har jeg ikke fundet i "Mit YouSee" endnu. Jeg tvivler på den eksisterer. Strike 2.

Efter at have opdateret mine DNS servere opdagede jeg at der ingen email dukkede op. Det viste sig hurtigt at smtp porten (25) er blokeret både indgående og udgående. Det gav en del arbejde med at sætte mine MX'er op til at lede emails'ne ind og ud af en anden port. Strike 3.

Med disse tre forringelser skulle man tro at abonnementet blev billigere end før, i stedet for at forblive uændret.

Behøver jeg at nævne at "Mit YouSee" er fyldt med en masse andre priser end den jeg er blevet lovet i optakten til flytningen? "Samlet pris: 259,00 kr. pr. måned" står der i email'en.

Hvad viser "Mit YouSee"?

Bredbånd til 279 kr. per måned:

Telefon til 99 kr. per måned:

Tilkøb til 25 kr. per måned:

Hos Fullrate har jeg siden jeg blev kunde - kort efter firmaet lancerede VDSL i mit område - betalt via Dankort. Det havde jeg sådan set forventet fortsatte, specielt står der i email'en:

"Betalingen kommer automatisk på plads via Automatisk Kortbetaling, som du er vant til fra Fullrate. Du skal ikke gøre noget.

Ok, men i "Mit YouSee" står den aktive betalingsmetode til "Manuel betaling", der koster 49 kr.:

Hurra.

Nu fandt jeg lige denne ved at søge på yousee og ipv6

Men ja rDNS kan man ikke selv sætte, man smider deres support en mail med den ønsket domain man ville ha som rdns. og jeg hade det fixed inden for 6 timer.

SMTP port 25 yes den er også lukket, her kan man så bare give dem et kald og sige man ønsker port 25 åbnet og de gør det med det samme.

Når man nu gør alt dette så er det klart man også ønsker en static IP som man kan få ved at ringe til dem også og sige man øsnker det for en pris af i think 49 kr per mdr Bare hvis nu andre skulle falde over det og selv ønsker en mail server op.

- Daniel 🕑︎ - 2022-03-31

+=

Hej Daniel, tak for dine kommentarer.

Daniel writes:

Men ja rDNS kan man ikke selv sætte, man smider deres support en mail med den ønsket domain man ville ha som rdns. og jeg hade det fixed inden for 6 timer.

Jeg kom fra en udbyder hvor man bare tastede rDNS ind i selvbetjeningen, så blev det ændret med det samme.

SMTP port 25 yes den er også lukket, her kan man så bare give dem et kald og sige man ønsker port 25 åbnet og de gør det med det samme.

Jeg kom så fra en udbyder hvor dette ikke var nødvendigt.

Når man nu gør alt dette så er det klart man også ønsker en static IP som man kan få ved at ringe til dem også og sige man øsnker det for en

Det er utroligt så meget man skal ringe til dem - men de er jo også et gammelt telefonselskab.

Fandt du nogen sinde ud af om man kunne ringe til dem og bede om at få IPv6?

Mvh.

Adam

- Adam Sjøgren 🕚︎ - 2022-03-31

+=

Kommentér

For at undgå kommentar-spam er der mange websites der kræver at man udfylder en CAPTCHA, eller logger ind med en konto hos et firma som Twitter, Facebook, Google eller endda Microsoft GitHub.

Jeg har valgt en mere gammeldags måde at undgå spam på.

For at tilføje en kommentar, skal du:

¹ Som for eksempel Thunderbird, Pan, slrn, tin eller Gnus (indbygget i Emacs).

Eller du kan udfylde denne formular:

+=