Kammerat Adam

Re: Elektroniske valg i Danmark

🕥︎ - 2010-01-24

Kildekoden vil (og skal selvfølgelig) være åben! Svaret er printet på kortet, når det kommer ud af stemmeboksen. Dvs, du kan selv tjekke, og man kan til hver en tid lave en fuld kontrol, stikpøvekontroller etc. mellem elektronisk resultat og fysisk resultat i urnerne.

Jeg forestiller mig uvildige stikprøvekontroller i alle kommuner.

Det vi arbejder med er ikke et e-valgs system, men en lokalt forankret IT-understøttet valg, der lægger sig tæt op af den valghandling vi ser idag. Altså nul netværk og stadig lokal (men nu elektronisk) optælling af resultat.

(Vi skal selvfølgelig også huske på papirafstemingens begrænsninger, og ikke ukritisk forherlige dens eksistens: folk der tæller forkert (ja, der flere eklatante brølere gennem tiderne), mærkede stemmesedler, manglende kandidater, stemmesedler der bliver væk og aldrig fundet... you name it, det synes jeg lidt bliver glemt i diskussionen))

Mvh

Mikkel Svendstrup Partner, Aion / Assembly Voting

Kommentér

For at undgå kommentar-spam er der mange websites der kræver at man udfylder en CAPTCHA, eller logger ind med en konto hos et firma som Twitter, Facebook, Google eller endda Microsoft GitHub.

Jeg har valgt en mere gammeldags mĂĄde at undgĂĄ spam pĂĄ.

For at tilføje en kommentar, skal du:

Âą Som for eksempel Thunderbird, Pan, slrn eller Gnus (indbygget i Emacs).

Eller du kan udfylde denne formular:

+=