Kammerat Adam

Brugerinterfaceforbedringer i Coronapas-app'en #ui

🕤︎ - 2021-06-28

For nogle uger siden havde jeg en lettere frustrerende oplevelse hvor jeg over telefonen forsøgte at hjælpe med at få Coronapas-app'en installeret på en mobil. Vi gik i stå på skærmen hvor man skal give sit samtykke - der stod "Nej" i en boks der lignede noget man skulle trække til siden for at ændre værdien (se billedet til højre). Det viste sig efter et godt stykke tid at man skulle trykke på den for at få den til at skifte til "Ja". Ret svært at finde ud af over telefonen.

Forleden hjalp jeg igen med at installere app'en - og denne gang var interfacet i Coronapas-app'en ændret, fra en slider (der ikke kunne trækkes) til en boks man sætter et hak i (se det andet billede).

En klar forbedring af brugerinterfacet - det er meget nemmere at installere app'en og få den initialiseret.

Alle der laver brugerinterfaces burde prøve at hjælpe en person der ikke er vant til brugerinterfaces over en telefonforbindelse med at bruge interfacet, uden at have mulighed for at se hvordan det ser ud. Det kan i høj grad udstille nogle af problemerne tydeligt.

Add comment

To avoid spam many websites make you fill out a CAPTCHA, or log in via an account at a corporation such as Twitter, Facebook, Google or even Microsoft GitHub.

I have chosen to use a more old school method of spam prevention.

To post a comment here, you need to:

¹ Such as Thunderbird, Pan, slrn or Gnus (part of Emacs).

Or, you can fill in this form:

+=