Kammerat Adam

"Du har støttet et borgerforslag" #borgerforslag #godkendtefornavne

🕚︎ - 2021-09-18

Så er det tid til at finde sit NemId (eller MitId) frem igen - støt borgerforslaget "Ligebehandling for alle: Afskaf de kønsopdelte navnelister".

Borgerforslaget er meget langt og har en række eksempler. For mig er det ret ligetil: det er unødvendigt at skelne mellem "drengenavne" og "pigenavne".

En interessant oplysning jeg ikke kendte til:

Familieretshuset behandler årligt ca. 2000 navne ansøgninger, der er blevet afvist af kirkekontoret, anket af borgeren og derfor videresendt, og af dem afvises ca. 10%.

Alene det at kirkekontorer skal sidde være fornavnebedømmere synes jeg er et tilstrækkeligt argument for samle listerne til en (og når så borgerforslagene om adskillelse af kirke og stat dukker op, så er det bare med at støtte dem også!)

Jeg følger med i navnelisterne - og du kan følge #godkendtefornavne på Twitter hvis du vil høre om de sjove nye navne der bliver godkendt.

Kommentér

For at undgå kommentar-spam er der mange websites der kræver at man udfylder en CAPTCHA, eller logger ind med en konto hos et firma som Twitter, Facebook, Google eller endda Microsoft GitHub.

Jeg har valgt en mere gammeldags måde at undgå spam på.

For at tilføje en kommentar, skal du:

¹ Som for eksempel Thunderbird, Pan, slrn, tin eller Gnus (indbygget i Emacs).

Eller du kan udfylde denne formular:

+=