Kammerat Adam

Forpremiere: Mænd der hader kvinder #film

🕛︎ - 2009-02-17

Filmatiseringen af Stieg Larssons succes-thriller "Mænd der hader kvinder" var ganske god. Lidt af spændingen ryger naturligvis når man kender historien i forvejen, men det kan jo per definition ikke rigtigt undgås, med mindre man er god til selektivt hukommelsestab.

Kun små ting virkede lidt ved siden af: Skuespilleren der spillede Lisbeth Salander så lidt for godt ud, støvlerne i Buffalo-højde i starten passede ikke rigtigt og det blå motorcykel-outfit virkede malplaceret. Skuespilleren der spillede den mandlige hovedrolle Mikael Blomqvist havde nogle scener hvor han var ude at jogge - det så ikke ud som om det var noget han normalt dyrker, syntes jeg.

Når en bog på N hundrede sider skal skæres ned til en film på noget over to timer ryger der uundgåeligt en del historie og detaljer, men jeg synes nu det var ganske godt (ud)valgt.

Computerne i filmen var Apple, men når hackerens evner virkelig skulle illustreres rullede der lister af filer fra et Debian-baseret system forbi i baggrunden - jeg spottede både "defoma" og "dpkg".

Edb-scenerne var ikke så tåkrummende som man normalt ellers ser dem; dog var "hacker skrifttypen" meget firkantet og grim.

Jeg kan ikke lade være med at bemærke, at jeg også spottede listen med Debian-filer...

- Jesper Kamstrup-Holm 🕜︎ - 2010-01-16

+=

:-)

- Adam 🕗︎ - 2010-09-20

+=

Add comment

To avoid spam many websites make you fill out a CAPTCHA, or log in via an account at a corporation such as Twitter, Facebook, Google or even Microsoft GitHub.

I have chosen to use a more old school method of spam prevention.

To post a comment here, you need to:

¹ Such as Thunderbird, Pan, slrn or Gnus (part of Emacs).

Or, you can fill in this form:

+=