Kammerat Adam

Kønsneutral værnepligt i Danmark! #kæphest

🕢︎ - 2024-03-13

Da politikerne for et par uger siden begyndte at trække i land med hensyn til kønsneutral værnepligt, gav det mig ikke de store forhåbninger.

På daværende tidspunkt var formanden for Hærens Konstabel- og Korporalforening og næstforkvinden for Dansk Kvindesamfund med nogle helt rablende skøre udtalelser:

- Du bliver nødt til at tage hensyn til kvinder nogle gange, som Forsvaret ikke er helt klar på endnu. Når man er på øvelse, så har kvinder nogle gange nogle perioder på måneden, hvor de har behov for at komme på toilet eller i bad.

· Fagforeningsformand vil vente med at give kvinder værnepligt: Først er der behov for en kulturændring i Forsvaret

Hos Dansk Kvindesamfund er det også svært at få et klart svar på, hvorvidt man egentlig ønsker, at mænd og kvinder ligestilles i værnepligten.
Her er meldingen fra næstforkvinde, Helena Gleesborg Hansen, at man "er ved at indsamle viden og ikke vil komme med en sort-hvid holdning".

· Dansk Kvindesamfund vil ikke bakke klart op om ligestilling i værnepligten

Min negativitet blev gjort til skamme i dag da regeringen lancerede ligestilling på værnepligtsområdet. Hurra!

Hvorfor det så skal bindes sammen med forlænget værnepligt og flere værnepligtige og først vedtages i 2025 og indføres i 2026 kan jeg ikke forstå, men det er bedre end ingenting.

Kommentér

For at undgå kommentar-spam er der mange websites der kræver at man udfylder en CAPTCHA, eller logger ind med en konto hos et firma som Twitter, Facebook, Google eller endda Microsoft GitHub.

Jeg har valgt en mere gammeldags måde at undgå spam på.

For at tilføje en kommentar, skal du:

¹ Som for eksempel Thunderbird, Pan, slrn, tin eller Gnus (indbygget i Emacs).

Eller du kan udfylde denne formular:

+=