Kammerat Adam

Siissisoq (Tivoli) ★★★★★

🕣︎ - 2023-08-14

For et par uger siden var der Grønland i Tivoli. Et par uger tidligere havde jeg læst at det grønlandske heavy metal orkester Siissisoq var på afskedsturné. Heavy metal på grønlandsk, det lød spændende - og til mit held afsluttede de programmet i Tivoli!

Siissisoq på scenen i Tivoli 2023

Jeg vandrede over i Tivoli en halv times tid før koncerten skulle begynde og nåede at høre den grønlandske rapper Tarraks 3-4 sidste numre. Det er ikke supernemt at lave en sceneshow når man er ene rapper med sin musikmaskine og når sangene ofte er samfunds- og kolonialistkritiske (ja tak!), men Tarrak fik publikum med og på det sidste nummer havde han et kor med på scenen. Til ekstranummeret dukkede Suspekt op og deltog, ligesom på Tarraks seneste album.

Efter alvoren var forbi dukkede Siissisoq op på scenen - de virkede glade for at spille i Tivoli og de havde både taget de tunge guitarriffs med og den tunge heavy-bas. Som med det meste andet sprog jeg hørte i Tivoli den aften forstod jeg ikke et kvæk. Som MC Einar i sin tid sagde: "Jeg må s'gu også se at få lært nogle sprog en dag."

Som de to der stod ved siden af det sted jeg fandt et brønddæksel at stå på for at undgå mudderet råbte: SIISSISOOOOOQ! Jæs.

Kommentér

For at undgå kommentar-spam er der mange websites der kræver at man udfylder en CAPTCHA, eller logger ind med en konto hos et firma som Twitter, Facebook, Google eller endda Microsoft GitHub.

Jeg har valgt en mere gammeldags måde at undgå spam på.

For at tilføje en kommentar, skal du:

¹ Som for eksempel Thunderbird, Pan, slrn, tin eller Gnus (indbygget i Emacs).

Eller du kan udfylde denne formular:

+=